Tapasztalatok – szauna

Dr. Gajdos Gábor esetleírásai


B. I. 60 éves, külalakjára, megjelenésére rendkívül sokat adó üzletasszony fogyasztás céljából jelentkezett. Két hónapig heti 2, majd heti 1 alkalommal adtunk 30-30 perces napsugárszauna kezelést. A kezelések közben erős diétát nem tartott, némi odafigyelés az étrendre elegendő volt ahhoz, hogy a kívánt 8 kg-ot leadja. Mivel közérzete is sokat javult, heti egy alkalommal azóta is rendszeresen látogatja gyógyközpontunkat.
A kezelés negyedik hónapjában derült ki, hogy a megelőző egy esztendőben igen erős vállfájdalmai voltak. Nem tudta a karját felemelni, így öltözködni is alig tudott egyedül. A nyolcadik infraszauna kezelés után fájdalmai rohamosan enyhültek és jelenleg már csak egy-egy kerülhető mozdulat okoz panaszt.

K. P. 27 esztendős fiatalember rendkívül csúnya, összefolyó gyulladásos csomókkal járó aknés bőrpanaszok miatt keresett fel minket. A hátán és az arcán volt a legszembetűnőbb az elváltozás, mely speciális bőrgyógyászati gyógyszeres és helyi kezelésekkel is dacolt. A fájdalmas gyulladásos panaszokon kívül riasztó megjelenése lelkileg is erősen megviselte, visszahúzódóvá tette. Komplex méregtelenítő kúra részeként kezdtük alkalmazni az napsugárszaunát heti egy alkalommal 30 perc időtartamig 45 fokra állítva. A várható átmeneti rosszabbodás után, amire természetesen betegünket előre felkészítettük, látványos javulás mutatkozott. Fenntartó kezelésre időszakosan jelenleg is jár.

További esettanulmányok infraszaunával:

P. K. 46 éves nőbeteg 1992 óta ismert rheumatoid arthritise az évek során gyakorlatilag az összes ízületében kisebb-nagyobb mozgáskorlátozottságot és fájdalmat okozott. Panaszai folyamatos szteroid és citosztatikum (sejtméreg) adása mellett is fennálltak. Az alkalmazott gyógyszerek számos mellékhatásától szenvedett (testszerte ödémák, gyomorpanaszok). Mivel jelentkezésekor akut gyulladásos tünetei voltak, kezelését két hetes léböjtkúrával és akupunktúrával kezdtük, majd gyógytornával, és heti 1-2 infraszauna kezeléssel folytattunk bővített friss-nyers teljes értékű diéta tartása mellett. A terápiát kisebb megszakításokkal folyamatosan végezzük. Elértük, hogy mellékhatásokat okozó gyógyszereinek mennyiségét jelentősen csökkenteni lehetett és szinte teljesen panaszmentessé vált.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × öt =

Scroll to Top