Infraszaunáink

Cégünk az amerikai Sunlighten cég kizárólagos magyarországi forgalmazója.
Napsugárszaunáinkról bővebb tájékoztatást a infraszauna.hu weboldalunkon talál.

Hordozható fekvő napsugárszauna

Fekvő napsugárszauna

 

A fekvő napsugárszauna hatásai:

 • Méregtelenítés
 • Immunerősítés
 • Vérnyomáscsökkentés
 • Fájdalomcsillapítás
 • Stressz-csökkentés
 • Sebgyógyulás gyorsítása
 • Súlycsökkentés
 • Bőrszépítés
 • Keringésjavítás

Ön is megérdemel egy kis kényeztetést! Ezért szeretnénk bemutatni Önnek hordozható Solo® infraszaunánkat. Ez az egyszemélyes készülék bárhol könnyedén összeállítható, kis helyet foglal, két félhenger formájú fűtőeleme pedig a geometria elve szerinti legnagyobb hatékonyságot biztosítja. A Solo® fekvő napsugárszaunát „gyógyító infraszaunának” is nevezik, mert a Solocarbon® sugárzótestek által előállított speciális hullámhosszú infravörös sugárzás a  verejtékkel együtt a szervezetben lerakódott mérgeket is kihozza a bőr felszínére. A távoli infravörös sugárzás napi alkalmazása csökkenti a fájdalmakat, erősíti az immunrendszert, javítja a vérkeringést, csökkenti a testsúlyt, méregteleníti a testet és frissíti a lelket.

A napsugárszaunákban működő szabadalmazott Solocarbon® sugárzók a jelenleg gyártott leghatékonyabb, gyógyító sugarakat kibocsátó elemek. A napsugárszaunák ugyanazt az infravörös hősugárzást hasznosítják, amelyet természetes módon a Nap bocsát ki, hogy az minden élet alapjául szolgáljon a Földön. Ez a hőhatás a sejtekbe hatolva belülről kifelé haladva melegíti a testet.

A Solocarbon® sugárzótestek 8-14 mikron hullámhossz tartományban sugároznak.  Ez a speciálisan keskeny tartományú infrasugárzás teszi lehetővé, hogy szaunáink ennyire sokféle jótékony egészségügyi hatást fejtsenek ki.

Az infravörös sugarak hatása

A nyolcvanas évek az aerobik, a fitness és a maratoni tréningek időszaka volt. A Berkeley Egyetem vizsgálata azonban 1990-ben azt mutatta ki, hogy a jó erőnléti állapotban maradáshoz nem szükséges feltétlenül a megerőltető gyakorlatokat végezni, hanem elegendő a szervezetnek bizonyos mennyiségű kalóriát elégetni – teljesen mindegy, hogy miképpen.

Egy közepes kondícióban levő felnőtt a hagyományos szauna használata közben hozzávetőleg 300 kalóriát használ fel. Az infraszauna ezt az eredményt akár kétszeresére tudja fokozni: egy 30-40 perces napsugárszauna kezelés alatt akár 600 kalóriát is képes elégetni a szervezet. Ez egy 15 km-es futótréningnek felel meg!

Az elveszített folyadékot vízivással könnyen vissza lehet nyerni, anélkül, hogy a felhasznált kalóriákat újra bevinnénk a szervezetbe. Normál szaunában a verejték 97%-ban vízből áll, míg a Sunlighten infraszaunában 80-85%-ban vesztünk csak vizet, a többi 15-20% összetétele: zsír, koleszterin, zsírban oldott mérgező hatású anyagok, nehézfémek és savak.

Sunlight-Day-Spa-Sauna-Membership1Az  infraszauna használata maximálisan biztonságos: a sugárzásnak nincs káros komponense, emellett a szervezetet érő hőhatás is sokkal közelebb van a normális testhőmérséklethez, mint a hagyományos szaunában.

Az alacsony hőtartomány olyannyira biztonságossá tesz a napsugárszaunát, hogy akár gyermekek is veszélyek nélkül használhatják, illetve azok számára is biztonságosabb, akik az érszűkítő tényezők kockázatát szeretnék elkerülni.

Az infraszauna használata emellett jóval egyszerűbb mint a hagyományos szaunáké.

A forró levegővel működő szauna legalább másfél órányi felmelegedési időt igényel, kazánjának energiafogyasztása lényegesen magasabb. A fekvő infraszauna 5 perc alatt tökéletesen előmelegíthető, fogyasztása lényegesen alacsonyabb. Így a használat lényegesen olcsóbb.

Méregtelenítés napsugárszaunával

Dr. Toshiko Yamazaki, a Távoli infravörös terápia tudománya című könyv szerzője szerint azért olyan eredményes az infraszauna használata a különböző betegségek kezelésében, mert a távoli infravörös sugarak hatására még az olyan erősen mérgező hatású anyagok is távoznak a szervezetből, mint a sejtekben lerakódott higany.

Dr. Rachel West, a krónikus betegségek amerikai szakértője szerint a Sunligthen™ napsugárszaunái abban különböznek a hagyományos szaunáktól, hogy a szabadalmazott sugárzók által előállított távoli infravörös sugarak mélyebben bejutnak a szövetekbe, így még azokat a méreganyagokat is képesek eltávolítani amelyek mélyebben rakódtak le, mint ahol azok a verejtékmirigyek helyezkednek el, amelyeket a hagyományos szaunák aktiválni képesek. Emellett jó hatással vannak a szívre, és érrendszeri tisztító hatásuk miatt a napsugárszaunák javítják a keringést és az oxigénellátást, miközben csökkentik a vérnyomást és a koleszterin szintjét is.

A kis helyigény és könnyű mozgathatóság teszi vonzóvá a családok számára is napsugárszaunáinkat. Jól megtérülő beruházás, hiszen betegségmegelőző hatása miatt csökken a betegállományban töltött napok száma, és az egyre drágábbá váló gyógyszerek fogyasztása.

Emellett a fekvő napsugárszauna kiválóan alkalmas szolgáltatási célokra is. Több éve sikerrel alkalmazzák egészségházakban, fizikoterápiai és természetgyógyászati rendelőkben, szépségszalonokban, kozmetikákban, gyógyfürdőkben.

Solopad napsugarmatrac

Az egész testet egyidejűleg érő gyógyító infravörös sugárzás biztosítására a Solopad® napsugármatrac használható a Solo® fekvő napsugárszaunákban. Önmagában is képes csökkenteni a fájdalmat, élénkíteni a vérkeringést és az ízületek mozgathatóságát, és akár aludhat is rajta! Erős, nedvességálló, de levegőáteresztő anyagból készült. Vízállósága miatt a huzat könnyen fertőtleníthető, ugyanakkor nagyon tartós. Lélegző tulajdonsága pedig megakadályozza a bőr pórusainak eltömődését, a bőr ragadóssá válását és irritációját az erőteljes verejtékezés alatt.

solopad-womanA Solopad® összehajtható és bárhol könnyen tárolható.

Az amerikai Alternative Medicine folyóirat 2001. januárjában megjelent szakcikke megállapítja, hogy a távoli infravörös sugárzás pozitív hatással van az emberi sejtekre, serkenti azok növekedését, valamint a DNS- és fehérjeszintézist. Erősödik az immunválasz: a fehérvérsejtek az érintett területre gyűlnek, bekebelezik a baktériumokat és a károsodott sejtmaradványokat. A napsugármatrac által kibocsátott infravörös sugárzás serkenti a gyógyulási folyamatokat is.

Az infravörös hő terápiás hatásairól szóló orvosi szakcikkek száma egyre nő. Az immunerősítésen kívül a napsugármatrac a következő területeken használható:

 • a nyirokrendszer aktiválása, méregtelenítés
 • az enzimek és az anyagcsere folyamatok aktiválása
 • a kalóriák gyors elégetése, súlycsökkentés
 • a keringés javítása
 • reumatikus és ízületi problémák, köszvény, fibromyalgia, duzzanatok, menstruációs és egyéb görcsök, valamint izomláz csökkentése
 • bőrgyógyászati tünetek, tünet-együttesek kezelése
 • a belső elválasztású mirigyek működésének kiegyensúlyozása
 • a szövetek regenerálódásának, sebek gyógyulásának meggyorsítása
 • a stressz csökkentése, a memória és a stressz-tűrő képesség javítása
 • a szellemi és fizikai teljesítőképesség javítása

Cégünk az amerikai Sunlighten cég kizárólagos magyarországi forgalmazója.

Napsugárszaunáinkról bővebb tájékoztatást a infraszauna.hu weboldalunkon talál.

mPulse kabinos infraszaunák

mPulse-dISCOVER-bedroom-LoRes

A Marketing-Mix 7000 Kft. örömmel mutatja be Önnek a forradalmian új mPulse™ kabinos napsugárszaunát, a Sunlighten™ legújabb fejlesztését. Az mPulse™ modellek a legújabb Solocarbon® teljes spektrumú sugárzókat kínálják, melyek egyedülálló módon képesek a közeli, a közepes és a távoli infravörös sugárzás egyidejű előállítására. Mindhárom hullámhossz tartományú sugárzás más egészségügyi hatásért felelős, ezért a sugárzók működését a szükségleteinek megfelelően testre szabhatja, vagy egyszerűen kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbbet a 6 előre beállított program közül.

Tegyen egy virtuális sétát az mPulse szaunában!

Minden mPulse™ modellt beépített 10,1″-os érintőképernyős Androidos vezérlőpanellel láttunk el. Ez az intelligens technológia nemcsak kényelmesebbé és gyorsabbá teszi a szaunák vezérlését, hanem azt is lehetővé teszi, hogy szaunázás közben online böngésszen, filmet nézzen, zenét hallgasson, vagy a közösségi média elérésével tegye még szórakoztatóbbá a szaunában töltött időt.

Az mPulse™ termékcsalád szaunái kivétel nélkül az FSC vagy a PEFC által ellenőrzött, ökológiai termelésből származó, rendkívül tartós faanyagokból készülnek. A szaunák ízlés szerint megrendelhetőek hypoallergén hárs, kanadai cédrus, illetve eukaliptusz kivitelben is.

Az mPulse™ szaunák tartósságát a szabadalmazott Magne-Seal™ mágneses illesztés biztosítja. Ennek a különleges illesztési rendszernek köszönhetően szaunáink nemcsak statikailag biztonságosak, hanem egyedülálló módon kiküszöbölhettük a mérgező hatású ragasztóanyagok használatát is.

Szintén különlegesség, hogy minden típusból kivehetőek a padok, így bőséges hely áll rendelkezésre hot jóga vagy nyújtógyakorlatok végzéséhez. A szaunázás amellett, hogy hatékonyabbá teszi a gyakorlatokat, véd a sérülésektől is, mivel az infravörös sugarak hatására rugalmasabbá válnak az izmok és az ízületek.

yoga

Minden szaunánkhoz opcionálisan rendelhető fényterápiás vagy rezgésterápiás rendszer, amely még teljesebbé tesz a szaunázás élményét.

A SunlightenTM a legújabb továbbfejlesztett technológiával gyártja infraszaunáit, különböző stílusváltozatokban és különböző árfekvésben, professzionális és otthoni felhasználásra, hazai és nemzetközi forgalmazásra egyaránt. Válassza ki az Önnek legmegfelelőbbet!

Használja meglévő hagyományos szaunáját napsugárszaunaként a Sunburst™ infrasugárzóval!

A SunlightenTM cég egyedi fejlesztése, a Sunburst™ infrasugárzó lehetővé teszi, hogy bármilyen meglévő szaunát – átalakítás nélkül – a legkellemesebb és leghatékonyabb napsugárszaunaként üzemeltessen.

A SunburstTM alkalmazásával Önnek kétféle szaunája lesz egy helyen: meglévő szaunáját működtetheti a korábbi üzemmódban, forró levegős, vagy gőz-szaunaként is, de percek alatt átalakíthatja napsugárszaunává is.

A napsugárszauna üzemmódot sokkal kellemesebbnek és hatékonyabbnak fogja találni, mert a SunburstTM nagy felületű Solocarbon® sugárzói ugyanazt a rendkívül szűk hullámhossz sávban működő távoli infravörös sugárzást bocsátják ki, mint az eredeti napsugárszaunák. Természetesen a szabadalmazott sugárzótestek jóval alacsonyabb felületi hőmérsékleten működnek a Sunburst sugárzókban is, mint a hagyományos infraszaunák fűtőelemei.

Forróságérzet nélkül, rövidebb idő alatt, sokkal többet fog verejtékezni, ezért a méregtelenítés is nagyságrendekkel hatékonyabb lesz: sokkal hamarabb megszabadul a salakanyagoktól és toxinoktól, mint a hagyományos szaunákban. Ráadásul a Sunburst™ infrasugárzók miatt sokkal alacsonyabb lesz szaunája üzemeltetési költsége.

A SunburstTM két különböző méretben készül: a kisebb 4-6, a nagyobb 6-12 köbméteres teret is képes tökéletesen besugározni. Ehhez képest nagyon kis területet foglalnak el: a kisebb 64 x 40 x 93 cm, a nagyobb 64 x 52 x 93 cm. A meglévő szaunák terébe könnyen bevihetők, súlyuk mindössze 22, illetve 25 kg.

Sunburst_r1_c1

A SunlightenTM megjelenés tekintetében szintén a tökéletességre törekszik: kizárólag első rendű, kézzel válogatott, csomómentes kanadai cédrus és hypoallergén hárs anyagot használ, ami a külső megjelenést páratlanul elegánssá teszi.

Scroll to Top